Автоматизацията на паркирането най-вероятно ще бъде част от общата революция

...
Автоматизацията на паркирането най-вероятно ще бъде част от общата революция
Коментари Харесай

Паркинг-оператори, технологиите ще преобразят бизнеса ви

Автоматизацията на паркирането най-вероятно ще бъде част от общата гражданска война в подвижността, която ще промени превоза като цяло

Операторите на паркоместа могат да трансформират напълно активността си посредством технологиите
(снимка: CC0 Public Domain)

Технологиите улесняват всекидневието ни непрекъснато – гласовите асистенти търсят информация за нас, навигационните устройства измислят маршрута ни при пътешестване. Все повече хора се безпокоят по какъв начин роботите ще „ преобърнат ” работните им места. Това е основателно при някои специалности и може даже да се счита, че някои браншове ще се преобразят тотално.

Операторите на паркинги ще се преобразят сигурно. Технологиите ще трансформират фрапантно този жанр активност, предизвестяват анализаторите от Deloitte. Това не значи непременно загуба, само че операторите би трябвало да се „ разсънят ” за измененията, които е неотложно да създадат, в случай че желаят да имат сполучлив бизнес и отсега нататък.

Пренебрегван подробност

Технологиите в и към колите ни вършат придвижването по-лесно. Навигационните системи ни упътват и ни оферират направления, избягващи тапите. Съкращават времето ни за пътешестване, а могат и да усъвършенстват потоците от коли като цяло. Но един скучен и постоянно подценяван подробност остава неусетен: паркирането.

Сега обаче анализаторите от Deloitte предизвестяват, че всеки оператор на паркоместа може да промени напълно активността си с помощта на технологиите. И би трябвало да го направи.

Шофьорите знаят казуса с паркирането прекомерно добре. В гъсто обитаемоте градове може да ти отнеме много време да намериш уместно място за автомобила си. Понякога може да обикаляш много дълго към дома си, до момента в който откриеш местенце, където да спреш.

Според отчета на Deloitte „ Бъдещето на паркирането ”, американците прекарват приблизително по 17 часа годишно в търсене на паркомясто. Това са два работни дни! Пропиляното време, изразходваното гориво и парите за него, да не приказваме за излъчванията, са просто недопустимо доста. Към това следва да прибавим и усложняващия фактор на таксите за паркиране в градската среда, които от ден на ден градски управляващи постановат.

Технологично закъснение

Е, добре, за какво технологиите да не могат да решат и този проблем, както се оправят с навигацията и усъвършенстването на трафика? Досега решенията бяха ориентирани към улеснение на водачите да платят за своето място. Това е разумно, само че незадоволително.

В последно време започнаха да се появяват автоматизирани асистенти, които оказват помощ за намирането на парко-„ петна ”, само че те са единствено бледни опити за помощ. Една от аргументите за това софтуерно закъснение е, че местата за паркиране са неподвижни части от недвижими парцели. Не можем просто да преразпределим потенциала им съгласно потребностите.

Паркинг-операторите пък към момента не са възприели каквито и да е стандартизирани средства за шерване и събиране на данни, нужни за построяването на логаритми в помощ на водачите, търсещи места.

Икономически тласъци

От друга страна обаче операторите на паркинги занапред ще стартират да разпознават икономическите тласъци в това да имат технология, която разрешава на водачите да намират техните паркинги. По-високата успеваемост на активите е една от аргументите.

Сензорите в паркингите могат освен да регистрират празните места на табло при входа на паркинга – те могат да предизвестяват водачите, минаващи наоколо за свободно място, което биха могли да пропуснат другояче. В някои моменти по-добра информация се явява разликата сред това да паркираш или да се откажеш изцяло от търсенето на място в региона.

Нещо повече, технологиите са способни, на база сходен „ пул ” от информация за голям брой паркинги, да приложат динамично ценообразуване. А това от позиция на операторите на паркинги е забавно, тъй като може да докара до увеличение на приходите. В моментите с по-активно търсене и огромно натоварване цените ще са по-високи.

Разпознаването на номерата от регистрационните табели на колите не е оригиналност, тъй че паркирането и таксуването стават още по-улеснени благодарение на актуалните софтуерни решения.

Революция в подвижността

Всичко това води до извода, че автоматизацията на паркирането най-вероятно ще бъде част от общата гражданска война в подвижността, която ще промени превоза като цяло, считат Филип Уилигман, Сара Турбек и Райън Голдсбъри, създатели на просторен разбор на Deloitte по тематиката, оповестен в Smart City Hub. До 2040 година, съгласно тях, огромна част от дистанциите, които се пропътуват от хората, ще минават в така наречен споделени самостоятелни транспортни средства, а те не се нуждаят от паркиране.

Основната разлика по отношение на обичайните транспортни средства е, че самостоятелните работят съвсем от самото начало – за разлика от персоналните коли в този момент, които множеството време стоят и бездействат. Това значи успеваемост на ресурса – допустимо най-пълноценно потребление на наличната машина. А на собствен ред сходно пълноценно оползотворяване ще значи понижаване на потребностите от паркомясто.

Тогава какво да чакат операторите на паркинги в идните няколко години, с цел да съумяват в бизнеса си? Според Deloitte, те биха могли да стартират да мислят за предлагането на спомагателни услуги, да вземем за пример станции за зареждане на електрически транспортни средства и камериерни системи за паркиране – може би благодарение на роботизирани платформи за ръководство.

Също по този начин може да се приложи усъвършенствано ръководство на пространството, въвеждане на гореспоменатите гъвкави модели на ценообразуване и, за какво не, обезпечаване на доходи от наличните данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР