„Автомагистрали“ ЕАД използва услугите на лицензирани охранителни фирми, които стриктно

...
„Автомагистрали“ ЕАД използва услугите на лицензирани охранителни фирми, които стриктно
Коментари Харесай

„Автомагистрали“: Лицензирани гардове пазят обектите ни

„ Автомагистрали “ ЕАД употребява услугите на лицензирани охранителни компании, които прецизно извършват отговорностите си, обявиха от сдружението в позиция след вчерашния репортаж на bTV Новините. В него стана ясно, че 5,6 млн. са били дадени за тези действия сред 2016 година и 2020 година, а Богдан Милчев от института за пътна сигурност изрази подозрение, че оборудванията изобщо са били защитавани от гардове.

От „ Автомагистрали “ не дадоха отговор на запитванията на bTV при подготовката на репортажа, само че през днешния ден обясниха в позицията си, че охранителите дават „ както денонощна физическа защита на всички автомагистрални бази за поддръжка, опорни пунктове, тунели, по този начин и на директни трасета от поверените им сектори “.

„ Многократно са оказвали подпомагане, при обезопасяване на пътни сектори при осъществяване на ремонтни действия, при настъпили ПТП. Поява на домашни животни, секване и попречване на обири или увреждане на пътни знаци, мантинели, шахти, защитни мрежи и огради, кабели от тунелите за запазване живота и здравето на пътуващите по охраняваните от сдружението пътни сектори “, се показва още в позицията.

От нея излиза наяве, че „ Агенция „ Пътна инфраструктура “, несъмнено, постоянно е била наясно с обстоятелството, че „ Автомагистрали “ ЕАД не има лиценз за осъществяване на охранителна активност, както и с обстоятелството кои компании правят тази активност на съответните сектори “ и не е имало наказания от страна на АПИ по линия на защитата.

В друга позиция „ Автомагистрали “ разясняват заключенията на Сметната палата, че съществени средства са отивали във външни компании предплатено без все още да има резултати от това.

„ Изплатените в задатък суми по контракти с контрагенти са показани нужните застраховки и банкови гаранции, с които се подсигурява възобновяване на направените предплатени заплащания при несъблюдение “, пишат от сдружението и допълват, че заплащанията са били направени за гарантиране на доставките и реализиране на по-добри финансови условия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР