Автомагистрала ще свърже Истанбул с Измир, който отстои на около

...
Автомагистрала ще свърже Истанбул с Измир, който отстои на около
Коментари Харесай

Магистрала ще свърже Истанбул с Измир, пътят ще се скъси с над 100 километра

Автомагистрала ще свърже Истанбул с Измир, който отстои на към 515 км от мегаполиса. Това съобщи турският министър на превоза и инфраструктурата Джахит Туран. По думите му автомагистралата ще бъде най-важната транспортна артерия, която ще свързва региона на Мармара, в който е включен Истанбул, с Егейската област.

" Новата автомагистрала ще има принос както за стопанската система на страната, по този начин и за икономисването на време и гориво. Ще сътвори удобства и повече благоприятни условия за превозване на промишлените артикули в страната и зад граница ",каза министърът пред публицисти.

Последната 192 км дъга ще влезе в употреба на 4 август, в неделя, когато персонално турският президент Реджеп Тайип Ердоган се планува да пререже лентата. Разстоянието Истанбул-Измир ще се съкрати от 515 на 404 км. Строителството на автомагистралата стартира през 2010 година. Финансовата стойност на плана е седем милиарда $.

Около пет хиляди души са били заети в строителните действия. Предвижда към 1000 души да бъдат трудово заети за обслужването и поддръжката на оборудванията на автомагистралата откакто бъде открита. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР