Автомагистрала Хемус ще бъде изцяло готова през 2024 г., а

...
Автомагистрала Хемус ще бъде изцяло готова през 2024 г., а
Коментари Харесай

От София до Варна по магистрала през 2024 г.

Автомагистрала " Хемус " ще бъде напълно подготвена през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще проработи от идната година. Това е споделил през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ във Вършец.

През 2023 година ще бъдат подготвени автомагистралите " Струма " и Русе - Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предварително, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на Автомагистрала " Струма " от Сандански до Кресна, е сподели още министър Нанков.

В развой на създаване са лот 3.1. на Автомагистрала " Струма " и 9,3 км от " Хемус " от Ябланица до Боаза, чието строителството стартира на 27 март т.г. Сега се проектира 16,3-километровият сектор от пътен възел " Белокопитово " до пътен възел " Буховци ". Проектират се и 50 километра от Боаза до пътя Плевен - Ловеч, като се чака през тази година да стартират търгове за построяването на секторите от Боаза до п.в. " Дерманци ", от п.в. " Дерманци " до п.в. " Каленик " и от п.в. " Каленик " до пресичането с Плевен - Ловеч. Ще бъдат оповестени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен - Ловеч до Русе - Велико Търново, разграничен на три подучастъка, е показал Нанков.

Протестиращите направиха забележими напъните на държавното управление за построяването на пътя Видин - Ботевград, който е и ангажимент в управническата ни стратегия, за което им благодаря, е допълнил министърът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР