Автомагистрала Хемус“ е заложник на порочни възлагания, извършени през 2018

...
Автомагистрала Хемус“ е заложник на порочни възлагания, извършени през 2018
Коментари Харесай

Регионалният министър: АМ „Хемус“ е заложник на порочни възлагания през 2018 и 2019 г.

Автомагистрала „ Хемус “ е пленник на порочни възлагания, осъществени през 2018 и 2019 година, в безусловно нарушаване на закона, и на бездействия на няколко следващи държавни управления, които не са прекратили тези практики и не са потърсили решения.

Това съобщи пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, който участва на първата ревизия на Автомагистрала „ Хемус “ на сектор в гаранционен период край Ябланица.

По думите му към сегашния миг се работи с незадоволителни темпове заради искания от страна на действителните реализатори за непълнота на средствата т. е. за индексации. Към момента работна група прави юридически разбор на всички тези контракти. Назначена е и държавна финансова ревизия. През септември ще имаме мнение и решение за това по какъв начин ще се действа, сподели още Цеков.

Според него оптималната индексация на средствата за строителството на секторите от автомагистралата може да бъде до 30 %.

„ Когато нещо е заченато с грях, може да породи единствено проблеми. Проблемът с автомагистрала „ Хемус “ е в това, че са нарушени най-малко три закона при възлагането и осъществяването. За да се възвърне това строителство, би трябвало да бъдат отстранени тези законови нарушавания “, уточни министър Андрей Цеков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР