Автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от

...
Автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от
Коментари Харесай

Фандъкова: Автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ ще се махнат от Борисовата градина

Автокъща „ Капитолия “ и ресторант „ Веселото село “ ще бъдат отстранени от Борисовата градина. Това заяви във " Facebook " кметът на София Йорданка Фандъкова.

" След дълги правосъдни разногласия Столична община дефинитивно завоюва делата за унищожаване на откритите противозаконни градежи на двата обекта в парка. На 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли дефинитивно жалбите против заповедта за унищожаване на откритото нелегално строителство на постройка на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалатни и складови пространства, осъществено от „ ЕВРО-2007 “ ЕООД и благосъстоятелност на „ МЕГА 2020 “ ООД. В момента тече законовият период за непринудено унищожаване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към наложително унищожаване ", добавя тя.

Окончателно бяха извоювани и делата против „ Софтрейд 2003 “ ООД за унищожаване на 6 чадъра от железна структура с 6 стоманобетонни фундамента, които са нелегално издигнати на мястото на автокъщата. По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като обществена общинска благосъстоятелност и извадени от капитала на „ Софийски парцели “, които са ги отдавали чартърен.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР