Автоинструкторите имат година отсрочка, за да въведат промени в провеждането

...
Автоинструкторите имат година отсрочка, за да въведат промени в провеждането
Коментари Харесай

Бъдещите шофьори трябва да го имат предвид

Автоинструкторите имат година пролонгация, с цел да вкарат промени в провеждането на изпитите за шофьорска брошура. От средата на април следващата година ще стане наложително потреблението при тестванията на интерактивните видеоклипове. От тогава става и наложително автоматизирано GPS устройство да дефинира маршрута на финалния изпит.

Агенция " Автомобилна администрация " стимулира отлагането на измененията с потребността от разискване на разновидностите за повишение успеваемостта на образованието и изпитите, написа БНР. За това ще има и работна група от няколко министерства.

Повече от 2 години решението за автоматизираното задаване на маршрута при изпита е записано в наредбата, само че не е влезнало в действие, напомнят автоинструктори, които считат, че по този начин ИА " АА " демонстрира нежеланието си да ограничи субективния фактор при изпита и подхранва корупцията.

Стоян Стоянов от Сдружения българска автоинструкторска гилдия изяснява:

" Маршрутът няма да е индивидуален съгласно самия изпитващ. Няма да могат да въздействат на самия изпит с по-лекия маршрут, през който би трябвало да се премине ".

Данни на ИА " АА " демонстрират, че от януари до юни 2021 година 1131 души считат, че няма прояви на корупционни практики. 47 са отчели корупция. 17 дори споделили, че са били очевидци. Данни за 2022 година няма оповестени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР