Автобусните превозвачи ще спрат работата си за един час и

...
Автобусните превозвачи ще спрат работата си за един час и
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи ще протестират срещу създаването на Автомобилна камара

Автобусните превозвачи ще спрат работата си за един час и половина в 14.00 ч. на 14 юни в символ на митинг против Законопроекта за Българска автомобилна камара. Това съобщи Магдалена Милтенова, ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза по време на конференция на представители на автобусния отрасъл.

Очаква се да спрат към 2000 рейса в цяла България, като това ще бъде единствено сигнален митинг. Ако законопроектът, който превозвачите дефинираха като абсурден, циничен и лобистки, не бъде отдръпнат, по-сериозни дейности се възнамеряват от 25 юни.

На 14 юни, четвъртък, всички рейсове с начален час на потегляне сред 14.00 и 15.30 ч. няма да потеглят. Всички, които са тръгнали преди този момент, ще изпълнят курса си, прецизираха от сектора. Драстичните ограничения са нужни, с цел да ни чуят институциите, съобщи Магдалена Милтенова, представена от " Дарик ".

Според представителите на автобусния отрасъл законопроектът за Българска автомобилна камара е " приватизирана на държавната корупция ". Той планува тази камара да изземе функционалностите на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ДАИ). Съмнителните практики, които пораждат корупция, няма да се прекратят, а ще се реалокират в една частна конструкция, уточни Магдалена Милтенова. По думите ѝ зад този закон стои дребна група от хора.

Законопроектът не може да се поправи, а би трябвало да се отдръпна, той не е необходим, а нездравословен, съобщи Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Членството в Камарата ще е наложително и е обвързвано с такси и членски импорт, само че не дава права на членуващите в нея. Веднъж определен Управителният съвет на Камарата може да стане на практика закрепостен, а останалите членове не могат да въздействат върху неговата работа, обясниха от сектора.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР