Автобусните превозвачи ще поискат още следващата седмица среща с министъра

...
Автобусните превозвачи ще поискат още следващата седмица среща с министъра
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи искат среща с транспортния министър


Автобусните превозвачи ще изискат още идната седмица среща с министъра на превоза Николай Събев, с цел да приказват за ограниченията в помощ на сектора, написа БГНЕС. В съпоставяне с БДЖ, където се регистрира нарастване на превозените пасажери с 30 % по празниците спрямо 2020 година, превозените пасажери с рейсове са по-малко.

Пътувалите с трен спрямо 2019 година, преди да се разрасне Covid пандемията, са с 16% по-малко, сподели Калин Маринов, началник на отдел " Маркетинг " в БДЖ.

" Интересът към пътешестване с железопътен превоз продължава да се възстановява, въпреки и с мудни темпове и се надяваме това да продължи, с цел да можем да достигнем равнищата отпреди пандемията ", сподели Маринов, представен от БНР.

Очакванията на автобусните превозвачи не звучат оптимистично. Проблем за тях е освен намалелият пътникопоток, само че и нарастването на цените на горивата.

Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи изясни, че за една година цената на метана се е повишила три пъти.

" Освен намалелия брой пасажери се завиши фрапантно и цената на горивата. След нова година цената на метана стана 3,25 лева ", уточни Милтенова. Тя добави, че се усилват компаниите, които преустановяват транспортната си активност: " Когато в един миг вие имате единствено разноски и нямате доходи, няма транспортна компания, която може да издържи ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР