Автобусна линия 409, движеща се по направлението Аксаково - Варна

...
Автобусна линия 409, движеща се по направлението Аксаково - Варна
Коментари Харесай

Градски транспорт Варна и Ченсфийлд не се разбраха за линия 409

Автобусна линия 409, движеща се по направлението Аксаково - Варна - Златни пясъци, ще продължава да основава проблем на варненци, гостите в морската столица и туристите през летния сезон.

Moreto.net напомня, две компании -, а билети и карти издадени от единия транспортьор не се признават от другия. Това от много време поражда комплициране и основава проблематични обстановки изключително измежду гостите на града.

Поредният опит да бъде решен казусът е претърпял неуспех, оповестиха за Moreto.net от Областна администрация Варна.

Въпреки многократните опити на Областна администрация Варна да сближи позициите сред двете община Варна и община Аксаково по тематиката, да спомага да бъдат направени взаимни взаимни отстъпки и отстъпки, и да бъдат взети своевременни решения за превъзмогване на зародилите проблеми, към този миг не са реализирани договорености.
На извършено съвещание на Областната комисия по превоз са били отправени две оферти, оповестиха за Moreto.net от Областна администрация.

Първото предложение е било двата превозвача да не престават да правят транспорти на пасажери по една и съща непроменена маршрутна линия, само че рейсовете на " Ченсфилд " да бъдат означение с друг номер от 409. В рамките на предлагането е планувана е и огромна информационно-разяснителна акция за смяната.

Второто предложение е било Ченсфилд да прави транспорта от Аксаково до автогарата във Варна, а Градски превоз от автогарата до Златни пясъци.

Представителят на Община Варна е отхвърлил и двете предложение, като несъстоятелни, а от " Ченсфилд " са поискали по-високи цени на билетите, излиза наяве от протокола на срещата.

В последна сметка на съвещанието не са реализирани съглашение и договорености сред двете общини, заради което е взето решение да бъде образувана обща работна група, с присъединяване на представители на общините Варна и Аксаково, която в период от 10.04.2023г. до 10.05.2023г. да организира работни срещи за правене на план на решение, което да се подложи на публично разискване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР