Автобусите и товарните автомобили спират още на 10 май. Това

...
Автобусите и товарните автомобили спират още на 10 май. Това
Коментари Харесай

Превозвачи плашат, че спират работа от 10 май

Автобусите и товарните коли стопират още на 10 май. Това разгласи пред " Нова нюз " Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

" След скандалната конференция на " Продължаваме промяната " към този момент считаме да предприемем дейности от 10 май. Решенията ще се вземат от всички в сектора, най-сетне би трябвало да бъдем чути и да има резултати ", добави той. От името на съюза разгласи, че се желае оставката на вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев.

" Искаме освен да ни чуят, само че да има и резултати ", разгласи той.

Обясни, че от два месеца " сякаш сме в връзка с държавното управление ", при което са предлагани ограничения против високата инфлация. Сред предложенията са били унищожаване за шест месеца на био добавката и понижаване акциза на горивата. Обяви, че даже страните в Европейски Съюз, които са на минимални ставки, могат да понижат акциза, а държавното управление не прави нищо.

Обяви и несъгласието на сектора да има тол такси и за второстепенните пътища каквото желание разгласи наскоро министърът на районното развиване Гроздан Караджов.

" Бяхме убеждавани, че България не може да понижи акциза си, което се оказа, че не е правилно. Министър Василев сведе дебата на ниско равнище, истината е, че всички превозвачи заплащат, и то на момента. На фона на рецесия да се постанова тол такса на второстепенните пътища е алогично ", разгласи Арабаджиев.

" При тези цени на толтаксите транспортната услуга ще се увеличи и всеки български жител ще заплаща по 500 лв. на година ", предвижда той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР