Автобусът, чиято взе 45 човешки жертви, е преминал без лиценз границите

...
Автобусът, чиято взе 45 човешки жертви, е преминал без лиценз границите
Коментари Харесай

Изгорелият автобус преминал без лиценз 135 пъти границите на Северна Македония |

Автобусът, чиято взе 45 човешки жертви, е преминал без лиценз границите на Северна Македония 135 пъти през 2021 и 2020 година, разкрива македонският вестник " Курир ", представен от Българска телеграфна агенция.

Колко от тези пъти транспортното средство е влизало и излизало от България след инспекция на българските митнически управляващи справката не дава изясненост.

Два часа след среднощ на 23 ноември на връщане от екскурзия в Турция рейсът на туристическа организация " Беса Транс " с 52-ма пасажери се блъсна в мантинела на автомагистрала " Струма " край село Боснек и избухна пожар, от който оцеляха единствено седем души. Те са в " Пирогов ".



През 2020 година рейсът е влизал и излизал през границата 22 пъти, а през 2021 година - 113 пъти, съобщава македонското Министерство на вътрешните работи. Реално броят на прекосяванията е по-голям, защото те обгръщат единствено 2020 и 2021 година, а той е бил в придвижване и преди този момент.

От македонското Министерство на превоза и известията оповестяват, че изгорелият рейс не е регистриран в елекронната система и надлежно не е имал лиценз, а е употребявал лиценза на различен рейс, благосъстоятелност на компанията.

Министерството показва, че " Беса Транс " е правила злупотреби с лицензите и с това умишлено е нарушавала закона за пътническия транспорт, предадоха македонските медии.



Офисите на организацията са затворени и никой не дава отговор на телефоните. Държавният инспекторат на превоза /ДИТ/ през вчерашния ден се опитал, само че не съумял да направи изключителна инспекционна инспекция, съобщи за МИА шефът на ДИТ Руфат Хусеини. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР