Автобус с туристи се е ударил в тежкотоварен автомобил и

...
Автобус с туристи се е ударил в тежкотоварен автомобил и
Коментари Харесай

10 пострадали при катастрофа между автобус и камион на пътя Русе - Бяла

Автобус с туристи се е блъснал в тежкотоварен автомобил и е излязъл настрана от платното за придвижване. Това заяви във своя фейсбук профил Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Инцидентът е станал на пътя Русе - Бяла, край разклона за град Борово.

Сигнал за случая е подаден към 12:20 часа през днешния ден. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. Превозните средства са с задгранични регистрации.

Десет души са потърпевши леко при злополука, заяви за Българска телеграфна агенция районният представител на Министерство на вътрешните работи в Русе.

Според първичните данни злополуката е сред рейс с румънска регистрация с гръцки туристи, ръководен от 36-годишен водач, движещ се към Бяла и тежкотоварен камион с турска регистрация, ръководен от 50-годишен мъж. Двете транспортни средства са се блъснали при разминаване на завой.

При случая рейсът е напуснал пътя вдясно по посока на придвижването си.

При произшествието са потърпевши 10 души, пътували в рейса, измежду които е и водачът. Те са с леки порезни рани от счупените стъкла. Няма заплаха за живота им. Транспортирани са с три коли за спешна помощ към Университетската болница " Канев " в Русе.

За останалите пасажери е изпратен различен рейс.

Движението в сектора е краткотрайно лимитирано. Въведен е обходен маршрут - Обретеник - Ценово - гара Бяла и назад. Участъкът се контролира от полицейски екипи.

Причините за случая се обясняват. На местопроизшествието се прави оглед.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР