Автобус падна от мост във Венеция и уби най-малко 21

...
Автобус падна от мост във Венеция и уби най-малко 21
Коментари Харесай

Автобус падна от мост във Венеция, жертвите са 21

Автобус падна от мост във Венеция и умъртви минимум 21 души. Сред тях има деца и задгранични туристи. Няколко души са ранени.

“Трагедия сполетя нашата общественост довечера ”, написа кметът Луиджи Бругнаро във Фейсбук.

 Автобус падна от мост във Венеция Снимка: БГНЕС/EPA/STRINGER

Той разказа мястото на злополуката като “апокалиптична сцена ”.

“Предварителният брой на починалите е минимум 21 души. Над 20 души са приети в болница ”, съобщи Лука Зая, шеф на област Венеция. Той изрази страдание за “трагедията с големи размери ”. “Полагат се старания за изваждане и идентифициране на телата. Сред жертвите и ранените има хора от няколко националности, освен италианци ”.

Служител на кметството заяви, че измежду починалите има украински туристи. Италианската осведомителна организация АНСА заяви, че измежду починалите има немски и френски жители.

Автобусът се е прибирал от историческия център на Венеция към къмпинг, когато случаят е станал към 19:30 ч.


Пожарникарите оповестиха, че рейсът се е запалил, откакто се е преобърнал от мост, пресичащ железопътна линия. Съоръжението свързва регионите Местре и Маргера в северния италиански град.

Италианският министър-председател Джорджия Мелони изрази своите “дълбоки съболезнования за фамилиите на починалите и потърпевшите ”.

 Автобус падна от мост във Венеция Снимка: БГНЕС/EPA/ANDREA MEROLA

“В контакт съм с кмета Луиджи Бруняро и министъра на (транспорта) Матео Салвини, с цел да проследя новините за тази покруса ”, сподели тя в изказване.

Салвини съобщи, че повода за случая може да е ненадейно заболяване или неразположение на водача.

Според вестник “Corriere della Sera ” рейсът е излязъл от моста, разбивайки се в бариерата. Той е паднал покрай железопътните релси на към 30 метра под него. Според вестника рейсът се е запалил, откакто се е блъснал в електропроводи.

Министърът на вътрешните работи Матео Пиантедоси съобщи:

“Утежняващият фактор е метанът. Пожарът се е популяризирал бързо. Опасявам се, че броят на починалите ще нарасне. ”

Патриархът на Венеция Франческо Моралия беше на мястото на случая, където благослови телата – покрити с бели савани, върху които бяха сложени букети от червени цветя
 Автобус падна от мост във Венеция Снимка: БГНЕС/ EPA/ANDREA MEROLA

Френският президент Еманюел Макрон и ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен сервираха своите съболезнования.

Германският министър на външните работи Аналена Баербок съобщи, че е “дълбоко натъжена от ужасната покруса с рейса. В тази нощ на тъга мислите ми са с жертвите, техните фамилии и другари ”.

Междувременно представител на немското министерство на външните работи съобщи пред Агенция Франс Прес, че посолството на Германия в Рим работи с италианските управляващи, с цел да ревизира дали измежду жертвите има немски жители.

През юли 2018 година рейс, пренасящ група от към 50 туристи назад към Неапол, падна от виадукт покрай града и умъртви общо 40 души.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР