Австрийците са се настроили срещу консервативната Австрийска народна партия (АНП)

...
Австрийците са се настроили срещу консервативната Австрийска народна партия (АНП)
Коментари Харесай

Австрийците смятат оставката на Курц за оправдана

Австрийците са се настроили против консервативната Австрийска национална партия (АНП) - старши сътрудник в съдружното държавно управление, откакто партийният водач Себастиан Курц подаде оставка от канцлерския пост поради изказвания за корупция , демонстрират резултати от допитване, представено от Ройтерс.



Подкрепата за консервативната АНП се е сринала от 34 на 26 % след абсурда, съгласно изследване на публичното мнение, оповестено от в. " Курир ".
Резултатите дават на партията, която излъчи някогашния външен министър Александър Шаленберг за нов канцлер, минимална преднина пред опозиционната Австрийска социалдемократическа партия (АСДП), която събира 24 на 100, написа " Курир ".

35-годишният Курц подаде оставка под натиска на младшия сътрудник в ръководството - " Зелените ", откакто прокуратурата стартира следствие против него по съмнение в предоставяне на подкупи, корупция и корист с доверие. Той отхвърля да е направил нарушавания.

Курц остава водач на АНП и в този момент стана и ръководител на парламентарната група, което накара опозицията да съобщи, че той още упражнява власт зад кулисите.
Около 71 на 100 от интервюираните в допитването за " Курир " считат, че оставката му като канцлер е оправдана , а едвам 22 на 100 са на противоположното мнение.



Прокурори от звеното за битка с корупцията оповестиха, че подозират, че чиновници във финансовото ведомство са употребявали държавни средства, с цел да заплащат за манипулирани допитвания и благосклонно отразяване на активността на Курц , чиито изявления в австрийски вестник почнали през от 2016 година, когато той се борел да стане партиен водач.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР