Австрийското правителство обяви нови мерки за овладяване на пандемията, съобщи

...
Австрийското правителство обяви нови мерки за овладяване на пандемията, съобщи
Коментари Харесай

Трети локдаун в Австрия до 18 януари

Австрийското държавно управление разгласи нови ограничения за преодоляване на пандемията, заяви за Българска телеграфна агенция Цветана Делибалтова. На конференция, излъчена онлайн по малкия екран, федералният канцлер Себастиан Курц заяви, че след продължителни разисквания е било решено на 26 декември в страната да се вкара трети локдаун, който ще продължи до 18 януари. Това се постанова поради към момента високия брой на новозаразените и прогнозата за тежка вълна от нови инфекции в Европа заради по-слабата имунна система през зимните месеци и ниските температури. Целта е да се резервира намаленият брой на новозаразените.

За коледните празници остават към този момент оповестените ограничения - позволено е събирането на най-много 10 възрастни от 10 семейства. През тези два дни се отстранява вечерният час, който в този момент е в действие от 20 часа до 6 сутринта.

След като минат коледните празници, до 18 януари ще бъде затворена комерсиалната мрежа като се изключи питателните магазини и аптеките. Заведенията за публично хранене ще останат затворени, услугите също ще затворят порти, образованието през седмицата 11-15 януари ще е отдалечено. Ограниченията за излизане от вкъщи ще важат за цялото денонощие, като изключения ще се вършат по четири значими аргументи - отиване на работа, оказване на помощ на хора в потребност, за извършване на покупки или къса разходка.

Няколко дни преди 18 януари популацията ще бъде тествано гратис. Ще влезе в действие непряко наложително тестване - който откаже да се тества, ще остане още една седмица под домашна карантина.

От 18 януари ще стартира постоянното седмично тестване на избрани професионални групи. Желанието на държавно управление е да бъдат отворени още веднъж туристическите обекти и културните институции, само че единствено за хора, които са се тествали. Правителството счита, че тези ограничения са единственият метод за последователно връщане към естествен живот при допустимо най-малка заплаха от болест, което да разреши поддържане на ниски равнища на инфектирани до последователното имунизиране на популацията, което стартира на 27 декември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР