Австрийското правителство обяви, че няма да започне да прилага задължителна

...
Австрийското правителство обяви, че няма да започне да прилага задължителна
Коментари Харесай

Австрия премахва задължителната ваксинация срещу COVID-19

Австрийското държавно управление разгласи, че няма да стартира да ползва наложителна ваксина против COVID-19 за множеството възрастни в средата на март , както беше планувано, осведоми Асошиейтед прес.

Задължителната ваксина за всички пълнолетни австрийски жители беше призната със закон през февруари , няколко месеца откакто проектът за имунизиране беше разгласен за първи път на фона на вълна от случаи на делта-вариант, които обгърнаха страната след премахването на локдауна.

Дотогава огромна част от възприятието за необходимост беше изчезнало.

Планът предвиждаше в средата на март полицията да стартира да ревизира имунизационния статус на жителите по време на прекъсване на трафика и при рутинни инспекции на рестриктивните мерки за ковид. Хората, които не показват документ за имунизация, ще бъдат помолени документално да го създадат и ще бъдат санкционирани до 600 евро (653 долара), в случай че не го създадат. Глобите могат да доближат 3600 евро, в случай че хората оспорят наказването си .

От държавното управление обаче оповестиха, че анулират наложителната имунизация и няма да я постановат. Те прибавиха, че през юни здравни специалисти ще преразгледат обстановката.
 Австрия дефинитивно одобри наложителната имунизация
Австрия дефинитивно одобри наложителната имунизация

Ще има инспекции и санкции за неваксинирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР