Австрийското биотехнологично предприятие „Апейрон байолоджикс“ е разработило лекарствено вещество за

...
Австрийското биотехнологично предприятие „Апейрон байолоджикс“ е разработило лекарствено вещество за
Коментари Харесай

Изпитват австрийско лекарство срещу COVID-19 върху тежко болни пациенти

Австрийското биотехнологично дружество „ Апейрон байолоджикс “ е създало лекарствено вещество за лекуване на Ковид-19.

Започва клинична студия с 200 тежкоболни пациенти от Австрия, Германия и Дания, оповестяват локалните медии.

Всъщност създаването на новото вещество АПНО1 е била предопределена за лекуване на остропротичащи увреждания на белия дроб, респективно при акутен отвод на белия дроб.

Тъй като тези болести се следят и при заболели от Ковид-19 и могат да завършат със гибел на пациента, веществото се тества и на хора, инфектирани с ковид САРС-Ков-2 и след това са получили тежки затруднения, декларира компанията в известие за медиите.

Проектът е предвиждал веществото да се приложи на 24 пациенти от Китай още през февруари. Но заради закъснение от страна на китайските управляващи, клиничната студия не беше стартирана до момента, декларира в изявление генетикът Йозеф Пенингер, създател на „ Апейрон “.

В Германия, Дания и Австрия клиничната студия започва без бюрократични пречки. На първите тежкоболни пациенти ще бъдат включвани 30-минутни системи два пъти на ден в продължение на една седмица.

От Австрия в теста вземат участие клиники от Виена, Залцбург и Инсбрук. Веществото АПНО1 ще би трябвало „ да заблуди “ ковид. То прилича човешкия ензим, който вирусът употребява, с цел да проникне в клетката.

„ Ние отваряме врата, която наподобява тъкмо както наподобява вратата, употребена от вируса, с цел да проникне в къщата ни. Така вирусът ще е изправен пред хиляда порти, само че единствено една е вярната “, изяснява Пенингер.

Чрез тази заблуждаваща маневра вирусът ще се свърже с веществото АПНО1, вместо с повърхността на клетка.Така няма да може да я болести, а ще се изхвърля от огранизма дружно с медикамента. Същевременно субстанцията ще защищава от възпаления в белия дроб и от вероятен отвод на органа да работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР