Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер се обяви против включването на

...
Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер се обяви против включването на
Коментари Харесай

И Австрия е против приемането ни в Шенген

Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер се разгласи срещу включването на Хърватия, Румъния и България в Шенгенското пространство, както прикани предходната седмица Еврокомисията, заяви виенският в. " Курир ". Това значи, че четвърта страна, с изключение на Нидерландия, Швеция и Дания, има съществени запаси или е срещу такова решение, което се чака да гласоподава Съветът на министрите на вътрешните работи и правораздаването на 8 декември. Съгласието би трябвало да е единомислещо. " Не е време да гласуваме удължение в този момент, в случай че системата на външните граници не работи ", декларира Карнер. Причина за съпротивата е потокът от бежанци към Централна Европа през Балканите. Над 90 000 мигранти към този момент са били арестувани в Австрия през 2022 година, 75 000 от които не са били регистрирани в друга страна от Европейски Съюз съгласно австрийското Министерство на вътрешните работи.
Съпротивата нараства, тематиката ще се разисква в нидерландския и шведския парламент, както и измежду вътрешните министри от Европейски Съюз. " Не може да се занимаваме с разширението на една развалена система. Ситуацията в Европа демонстрира кристално ясно, че отбраната на външните граници се е провалила ", добавя Карнер.
След миграционната рецесия през 2015 година пресичането на шенгенските граници без паспортна инспекция бе отменяно на няколко пъти от редица страни, в това число Австрия. От години Словения се оплаква, че Виена продължава да уголемява граничния надзор, а в последно време от Любляна се тормозят какво ще стане с мигрантския поток, когато от 1 януари прилежаща Хърватия бъде призната в Шенген.
По неофициална информация " в нидерландския парламент се приготвя идната седмица декларация, с която се желае разделянето на Румъния от България " при гласуването.
Еврокомисарят за вътрешните работи Илва Йохансон заяви на конференция, че Хърватия ще бъде гласувана настрана от България и Румъния.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР