Австрийският външен министър Александър Шаленберг привика руския посланик Дмитрий Любински

...
Австрийският външен министър Александър Шаленберг привика руския посланик Дмитрий Любински
Коментари Харесай

Австрия привика руския посланик заради изявления в австрийска медия

Австрийският външен министър Александър Шаленберг привика съветския дипломат Дмитрий Любински във Виена поради негови изказвания в изявление за австрийско списание.

" Това е безчинство над жертвите на войната, излязло едновременно със фотосите от Буча. Ще кажем ясно на посланика какво мислим за това ", сподели министърът пред OE24.

Той напомни, че преди този момент е станал първият австрийски външен министър, който към този момент е гонил съветски посланик. В тази връзка Шаленберг не изключва опцията за ново експулсиране на съветски дипломати от Австрия.

На 3 април съветското министерство на защитата отхвърли обвиняванията на киевския режим в ликвидиране на цивилни жители в град Буча, Киевска област. Министерството съобщи, че съветските въоръжени сили са напуснали изцяло Буча на 30 март и че " доказателства за закононарушения " са се появили едвам на четвъртия ден, когато в града са пристигнали чиновници на Службата за сигурност на Украйна.

Редица политици и представители на интернационалните организации, измежду които генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет, приканиха за следствие на събитията в Буча. Междувременно водачите на няколко европейски страни, както и Европейската комисия и Службата за външна активност на Европейски Съюз към този момент приканиха за нови наказания против Русия, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР