Австрийският президент ще поиска консервативното правителство да продължи работа във

...
Австрийският президент ще поиска консервативното правителство да продължи работа във
Коментари Харесай

Австрия се готви за продължителни преговори за формиране на кабинет

Австрийският президент ще изиска консервативното държавно управление да продължи работа във краткотрайно качество, до момента в който партиите се пробват да образуват нов кабинет след успеха на крайнодясната Партия на свободата на вота в неделя, съобщи Ройтерс.

Партията на свободата завоюва за първи път парламентарни избори от основаването си през 50-те година на предишния век с водач някогашен офицер от Секретен сътрудник и нацистки народен представител.

Осигурявайки си към 29% от вота, настроената другарски към Русия евроскептична последна десница се нуждае от съдружен сътрудник, с цел да ръководи, само че другите партийни водачи обявиха, че не са заинтригувани.

Президентът Александър ван дер Белен, някогашен водач на Зелените, ще изиска след оставката на кабинета той да продължи работа до образуването на коалиция. Но този път договарянията може да продължат по-дълго от нормалните два-три месеца.

Консервативната Народна партия на канцлера Карл Нехамер е единствената, която е отворена за коалиция с крайната десница. Но Нехамер неколкократно е отхвърлял опцията за държавно управление с водача на Партията на свободата Херберт Кикъл. Той удостовери тази позиция и след изборите.

Партията на свободата се надяваше Нехамер да бъде отхвърлен като водач и това да проправи път към коалиция, само че през вчерашния ден управлението на Народната партия удостовери поддръжката си за канцлера.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР