Австрийският президент Александър ван дер Белен се изказа в полза

...
Австрийският президент Александър ван дер Белен се изказа в полза
Коментари Харесай

Австрийският президент се изказа за приемането на България и Румъния в Шенген

Австрийският президент Александър ван дер Белен се изрече в интерес на приемането на България и Румъния в Шенген, съобщи Българска телеграфна агенция.

Попитан какво е мнението му за разширението на зоната за свободно пътешестване в Европейския съюз, президентът отговори: Знаете, че моето мнение се разграничава от това на държавното управление, което наложи несъгласие, и макар рекомендацията на Европейската комисия за приемане на България и Румъния не отстъпва. И аргументира своето решение с мигрантите, които идват в Австрия, само че те идват не от България и Румъния, а от Унгария.

" Мисля, че държавното управление би трябвало да пази по-добре и своите капиталови ползи и то освен във финансовия бранш ", сподели още ван дер Белен.

" Австрия е вложител и в двете страни. Нека прибавя, че десетки хиляди болногледачки от Румъния работят в нашата страна, като непрекъснато се грижат за възрастни и заболели хора ",  добави президентът на среща с представители на Съюза на интернационалния щемпел в страната

Събитието се организира в резиденцията на президента - двореца " Хофбург " във Виена.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР