Австрийският президент Александър ван дер Белен е заявил в разговор

...
Австрийският президент Александър ван дер Белен е заявил в разговор
Коментари Харесай

Австрийският президент: Румъния и България изпълняват критериите за присъединяване към Шенген

Австрийският президент Александър ван дер Белен е декларирал в диалог с непрекъснатия представител на Европейски Съюз в Австрия Мартин Зелмайер, че " Румъния и България извършват критериите за присъединение към Шенген ". " Притеснен съм за репутацията на Австрия пред европейските ни сътрудници ", е добавил той, написа " България Он Еър ".

За диалога оповестява австрийският " Клайне Цайтунг ", който разполага със запис от срещата сред двамата. 

" Разбира се, би трябвало да знаем кой влиза в Европейски Съюз и Австрия, кой търси леговище. И, несъмнено, Европейски Съюз би трябвало да управлява външните си граници ", е споделил Ван дер Белен. 
Но съгласно него София и Букурещ дават отговор на критериите. На мнение е, че блокирането на участието в Шенген дава и неприятен сигнал към болногледачите от двете страни. 

" Когато споделяме на тези хора: " Не сте добре пристигнали ", това ще докара до развиване, което ще има негативни последствия за хората, нуждаещи се от грижи в Австрия, и техните фамилии ", твърди Александър ван дер Белен, представен от DW.

Зелмайер от своя страна споделя, че присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство " ще увеличи в допълнение сигурността, защото тогава външната граница на тези страни ще се преглежда като обща граница на Европейски Съюз ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР