Австрийският петролен, газов и химически концерн О Ем Ви (OMV)

...
Австрийският петролен, газов и химически концерн О Ем Ви (OMV)
Коментари Харесай

Австрийският концерн О Ем Ви е открил ново газово находище

Австрийският петролен, газов и химически тръст О Ем Ви (OMV) е разкрил ново газово находище, най-голямото за последните 40 години, се показва в известие до медиите, публикувано през днешния ден.

След петмесечни пробни сондажи на дълбочина до 5000 метра в региона на Витау, обитаемо място на двадесет километра от Виена, експертите са стигнали до газово находище, което по предварителни данни има запас от към 48 тераватчаса, което  се равнява на 28 милиона барела петролен еквивалент. След цялостното създаване на новото находище ОМВ очаква производството на газ в Австрия да се усили с 50 %, инфорира Българска телеграфна агенция.

В момента концернът преценя разнообразни благоприятни условия за по-нататъшно изследване на находището, както и за ускореното му създаване и свързване с експлоатираната от О Ем Ви газова централа в Адерклаа, село край Виена, която се намира на 10 км от новото находище.

По думите на Алфред Щерн, ръководител на съвета на шефовете и общоприет шеф на О Ем Ви, новото находище е принос за газовата диверсификация, която е стратегическа цел на концерна и усилва локалния рандеман на газ.

За първото полугодие на тази година оборотът на концерна се е намалил с 35 % и възлиза на 19,9 милиарда евро, поправеният действен резултат (CCS) е намалял с 41 % до 3,3 милиарда евро. Нетната облага е спаднала с 69 % до към 770 млн. евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР