Австрийският парламент одобри законопроект, който ще позволи на властите да

...
Австрийският парламент одобри законопроект, който ще позволи на властите да
Коментари Харесай

В Австрия ще изземват колите на шофьорите, превишили скоростта 


Австрийският парламент утвърди законопроект, който ще разреши на управляващите да конфискуват колите на хора, хванати да карат с доста по-висока от допустимата скорост, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера депутатите утвърдиха законопроект, който планува краткотрайно да се конфискуват колите на хора, които превишат скоростта с повече от 60 км/ч в обитаеми места и с над 70 км/ч по извънградските пътища. При повторни нарушавания колите могат да бъдат иззети за непрекъснато и продадени на търг.


На водачите, които превишат скоростта с над 80 км/ч в застроени региони или с над 90 км/ч в извънградски региони, може да бъдат иззети колите им след първото нарушаване.

Очаква се мярката да влезе в действие през март 2024 година

Проектозаконът бе утвърден с поддръжката на депутатите от ръководещата коалиция на консервативната Австрийска национална партия и партията на " Зелените ", както и с поддръжката на опозиционната лявоцентристка Австрийска социалдемократическа партия.

Другите две опозиционни партии гласоподаваха " срещу " проекта, като акцентираха правни проблеми с ограниченията и оспориха успеваемостта му.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР