Австрийският консервативен канцлер Себастиан Курц обяви днес, че страната му

...
Австрийският консервативен канцлер Себастиан Курц обяви днес, че страната му
Коментари Харесай

Австрия закрива седем джамии и гони имами, финансирани от чужбина

Австрийският закостенял канцлер Себастиан Курц разгласи през днешния ден, че страната му ще експулсира няколко финансирани от чужбина имами и ще затвори седем джамии като мярка за битка с " политическия ислям ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Паралелните общества, политическият ислям и радикализацията нямат място в нашата страна ", съобщи на конференция Курц.

Ще бъде закрита джамия, ръководена от турска крайнодясна организация и шест джамии, ръководени от Арабската религиозна общественост, съобщи ДПА. По данни на организацията управляващите преразглеждат визите на 40 духовници, членове на организацията Австрийски турски ислямски съюз (АТИБ).

Една от джамиите, подлежащи на закриване, принадлежи на АТИБ, която е обвързвана с Дирекцията по религиозните въпроси в Турция (Диянет). Въпреки че австрийските закони не разрешават задгранично финансиране на имамите, АТИБ е намерила метод да заобиколи възбраната, разясни министърът на културата Гернот Блюмел.

В тази джамия при започване на месеца деца във войнишки униформи направиха възстановка на борбата при Галиполи от Първата международна война. Снимки от възстановката, на които децата развяват турски флагове или се преструват на починали в борбата, разтревожиха австрийската политическа класа.

Арабските джамии се закриват поради информации, че в тях се проповядват салафитски възгледи, сподели министър Блюмел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР