Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че някои членки на ЕС

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че някои членки на ЕС
Коментари Харесай

Курц: Има `тайни договорки` за доставките на ваксини |

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че някои членки на Европейски Съюз имат " секрети сделки " за доставки на ваксини, предава Ройтерс .

По време на конференция той добави още, че имунизациите в Европейски Съюз не се разпределят заслужено. Курц прикани за бистрота и бързо намиране на решение.

Канцлерът на Австрия заяви, че европейските водачи са обменили данните си за доставените тази седмица ваксини и са открили, че има увеличаващо се неравноправие сред страните членки.

Той съобщи: " Дозите не се разпределят, както е контрактувано - съгласно броя на популацията на обособените страни членки ", както и че в Управляващия ръб на Европейски Съюз " се е основал един тип " базар ", където евентуално са направени спомагателни сделки сред страните членки и фармацевтичните компании ".

Курц сподели още, че " страни като България са изключително ощетени ", които поради разпределението на имунизациите " ще могат да имунизират популацията си едвам в края на лятото или даже през есента ".

Той разяснява още, че " Малта, съотнесено към броя на популацията, ще е получила до края на юни три пъти повече ваксини, в сравнение с България. "  

Европейска комисия отхвърли изказванията на Курц. Говорител на Комисията е декларирал, че " самите страни са имали опция да заявят по-големи или по-малки количества в Управляващия ръб ", както и че " в този подтекст е допустимо да се договорят по-различни количества ".

Непосредствено след изказването на канцлера, Борисов е провел диалог с него и е подкрепил самодейността му за инспекция на разпределението на имунизациите, оповестяват от Министерски съвет. 

Борисов е декларирал, че е належащо " дистрибуцията на имунизациите да се осъществя на правилото, към който се сплотиха държавните и държавните ръководители ", както и че имунизациите следва да се доставят по едно и също време и би трябвало да се разпределят съразмерно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР