Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че е против даването възможност

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че е против даването възможност
Коментари Харесай

Премиерът на новото европредседателство: Не трябва да позволим молби за убежище от лагерите в Африка

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че е срещу даването опция на мигранти да търсят леговище в Европейски Съюз от препоръчаните " приемни лагери " отвън континента.
На последния Европейски съвет водачите на Европейски Съюз се схванаха да обмислят основаването на центрове отвън Стария континент - в Северна Африка, за да се обезсърчат мигранти и бежанци, които се качват на борда на контрабандни лодки, прекарващи ги към европейските крайбрежия.
Курц обаче сподели на радио O1: " Аз съм измежду тези, които споделят, че в случай че позволим молбите за леговище (от приемните лагери), това ще сътвори необикновен фактор за привличане ". Канцлерът, чиято страна преди малко пое шестмесечното ротационно председателство на Европейски Съюз, сподели, че въпросът е предизвикал раздор сред водачите на Европейски Съюз на срещата на високо ниво по въпросите на миграцията.
Лидерите на блока се съгласиха на срещата в Брюксел " бързо да проучат " концепцията за " платформи за районно слизане " за мигранти, избавени в интернационалните води.
Австрийският канцлер съобщи, че би било " по-умно да се отиде непосредствено при хората във военни зони, в сравнение с да се основава тласък за предприемане рисковото прекосяване на Средиземно море ". За Курц поражда и въпросът дали " на световно ниво 60-те милиона души, бягащи от техните страни, би трябвало да могат да аплайват за леговище в Европа или дали те могат да го създадат от други места ".
Никакви страни отвън Европейски Съюз до момента не са предложили да бъдат домакини на препоръчаните приемни лагери, чието осъществяване разедини европейските страни заради въпроси по отношение на тяхната съгласуемост с интернационалното право. Австрийският канцлер съобщи в събота, че е " осъществимо " реализиране на съглашение с африканските страни, с цел да бъде хазаин на лагерите. Той също по този начин се надява, че срещата на върха ЕС-Африка ще се организира до края на годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР