Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че Австрия ще депортира до

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че Австрия ще депортира до
Коментари Харесай

Австрия депортира 40 имама и затваря 7 джамии

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че Австрия ще депортира до 40 имами и ще закрие джамии, нарушаващи Закона за исляма. Това заяви самият той на профила си в Туитър.

По думите на Курц от 2015 година работи закон за исляма, който дава опция на ведомството, отговарящо за въпросите на религията, при съмнения да приема независимо ограничения, включвайки и Министерство на външните работи.

" За последните три години по време на ръководство на моите прародители това не се е случвало, само че в този момент всичко се трансформира ", съобщи канцлерът.

" Във връзка с нарушение на Закона за исляма закриваме джамията на " Сивите вълци " - турска организация, разпускаме арабска религиозна общественост, а също по този начин ще депортираме и до 40 имами от Турския ислямски съюз за културно и обществено съдействие с Австрия. Това е поради нарушение на възбраната за задгранично финансиране ", написа още канцлерът.

" По този метод уверено и интензивно противодействаме на неправилното развиване и формиране на паралелни съобщества и отсега нататък ще действаме по същия метод, когато Законът за исляма е нарушаван ", прибавя Курц.

Както оповестява изданието Presse, проектите са да бъдат закрити седем джамии.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР