Австрийският канцлер Себастиан Курц удължи до 1 май ограниченията за

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц удължи до 1 май ограниченията за
Коментари Харесай

Австрия удължи ограниченията за пътуване до 1 май

Австрийският канцлер Себастиан Курц удължи до 1 май рестриктивните мерки за придвижването на популацията из страната поради ковид, оповестява БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
" Ограниченията за излизане от вкъщи, които са в действие сега, са удължени до края на април. Това значи, че има четири аргументи да напуснете дома си. Първо, да отидете на работа; второ, за храна; трето, с цел да оказваме помощ на други хора; и четвърто, да се разведрите, да подишате чист въздух и да се занимавате със спорт на пресен въздух “, сподели Курц на конференция.
За пръв път: В Австрия има повече оздравели от ковид, в сравнение с заболели за един ден
Австрия може да стартира да облекчава ограниченията за блокиране поради ковид от идната седмица, съобщи канцлерът Себастиан Курц, само че предизвести, че това зависи от жителите, които съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване.
" Целта е от 14 април... по-малките магазини с величина до 400 квадратни метра, както и магазините за техника и артикули за бита да могат да отворят още веднъж, при прецизни условия за сигурност, несъмнено ", сподели Курц на конференция.
Австрия дава 38 милиарда евро на компании, потърпевшите от COVID-19
Той добави, че в случай че графикът на държавното управление върви по проект, по-големите магазини ще отворят още веднъж на 1 май и от средата на май - хотели, заведения за хранене и други услуги също могат да стартират да отварят вратите си поетапно.
Канцлерът обаче акцентира, че рестриктивните мерки за придвижване, които Австрия вкара за битка с разпространяването на COVID-19, остават в действие и прикани австрийците да не честват Великден с хора отвън семейството си.
Училищата ще останат затворени доникъде на май, а обществените събития ще останат неразрешени до края на юни, сподели Курц.
И Австрия се отхвърли от наложителните маски
Ако трендовете при заболяването стартират още веднъж да се утежняват, държавното управление " постоянно има опция да натисне спешната спирачка " и да вкара още веднъж ограничавания, сподели той.
В момента страната с 8,8 милиона население има 12 058 доказани инфекции, 204 смъртни случая и 2 998 души, които са се възстановили.
Властите в Австрия ще подкрепят медиите
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР