Австрийският канцлер Себастиан Курц се срещна днес с френския президент

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц се срещна днес с френския президент
Коментари Харесай

Курц и Макрон: Доволни сме, че има прогрес по въпроса с облагането на интернет гигантите

Австрийският канцлер Себастиан Курц се срещна през днешния ден с френския президент Еманюел Макрон в Париж, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На срещата си двамата водачи разискаха настоящи въпроси на европейската политика като промяната на авторското право и Брекзит.

" И двамата сме удовлетворени, че бе маркиран прогрес по въпроса с облагането на интернет колосите на срещата на финансовите министри във Виена предходната седмица. Надявам се, че ще реализираме тази цел до края на годината ", съобщи Курц в Елисейския замък.

" Мисля, че в действителност е допустимо да достигнем до решение по този въпрос в границите на това шестмесечие ", означи Макрон.

Френският президент уточни още, че направеният от Европейската комисия текст за облагането на интернет колосите е " нещо хубаво за действието на европейския дигитален пазар ".

Курц и Макрон засегнаха и въпроса за Брекзит. Австрийският канцлер акцентира, че страните членки на Европейски Съюз би трябвало да създадат всичко по силите си, с цел да бъде избегнат " корав Брекзит ". " Необходимо е да реализираме съглашение, а също по този начин и да не бъдат нарушени по никакъв метод разпоредбите на Европейския съюз ", съобщи Макрон, представен от Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР