Австрийският канцлер Себастиан Курц призова възможно най-скоро в страната да

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц призова възможно най-скоро в страната да
Коментари Харесай

Канцлерът на Австрия реши: Предсрочни избори

Австрийският канцлер Себастиан Курц прикани допустимо най-скоро в страната да бъдат извършени нови избори след скандалния видеозапис и оставката на вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, предадоха международните организации.

" Предложих на президента в Австрия да бъдат извършени предварителни избори допустимо най-скоро ", сподели Курц на конференция във Виена.

Канцлерът съобщи, че приключва работата в съдружното държавно управление с Австрийската партия на свободата, добавя организацията.

По-рано източници от кабинета оповестиха, че предварителни парламентарни избори в Австрия може да се проведат в средата на юли или през септември.

Вчера две авторитетни немски издания - списание " Шпигел " и вестник " Зюддойче цайтунг ", разгласиха видеозапис, изработен скрито през юли 2017 година, - три месеца преди парламентарните избори в Австрия, които изведоха АПС до властта и направиха Щрахе втория човек в държавното управление.

В него се вижда и чува, по какъв начин водачът на АПС дава обещание строителни планове на мнима племенница на съветски олигарх в подмяна на дарения за неговата групировка. Жената на записа желае да влага към 250 милиона евро в Австрия, а Щрахе й изяснява по какъв начин да подари пари на неговата партия чрез сигурна неправителствена организация. Лидерът на АПС дава на дамата да разбере, че може да се надява да получи строителни планове, които преди са били поверявани на огромната австрийска компания Щрабаг (Strabag).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР