Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви днес създаването на ос на

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви днес създаването на ос на
Коментари Харесай

Вътрешните министри на Австрия, Германия и Италия създават "ос" срещу нелегалната миграция

Австрийският канцлер Себастиан Курц разгласи през днешния ден основаването на " ос " на искащите сред вътрешните министри на Австрия, Германия и Италия за битка с незаконната имиграция, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Радвам се на положителното съдействие, което желаеме да изградим сред Рим, Виена и Берлин " в тази област, разгласи Курц на конференция в Берлин. " Според нас е нужна ос на искащите в битката против противозаконната имиграция ", добави австрийският канцлер.

Курц сподели, че тази " ос " има смисъл, тъй като през трите страни минава един от основните мигрантски направления във вътрешността в Европа за бежанци, прекосили Средиземно море, съобщи " Асошиейтед прес ". " Все повече хора идват в Гърция, има ново развиване по албанския маршрут. Мисля, че е значимо да не чакаме злополуката, както през 2015 година, а да действаме изпреварващо ", добави Курц.

Обявяването на новата " ос " отслабва позициите на канцлера Ангела Меркел, която се пробва да реализира съглашение за европейска система за даване на леговище преди срещата на високо ниво на Европейски Съюз в края на юни. Но няколко страни, главно в Централна Европа, се опълчват, тъй като не желаят разселване на бежанците вътре в общността.

Канцлерът Курц уточни, че редица страни от Европейски Съюз се афишират за справяне с незаконната миграция и уточни Холандия и Дания. Унгария, Полша и Чехия също се афишират против концепциите на Меркел.

На конференцията той съобщи също, че Македония има късмет да се причисли към Европейски Съюз, откакто през вчерашния ден Гърция и Македония реализираха съглашение за решение на разногласието за името на някогашната югославска република, съобщи " Ройтерс ".

Канцлерът сподели, че вижда ясна вероятност за целия район на Западните Балкани и, несъмнено, за Македония като член на Европейски Съюз. На взаимната конференция с немския вътрешен министър Хорст Зеехофер Курц уточни още, че Виена поздравява Скопие и Атина за уреждането на разногласието за името и се надява, че това ще способства за по-нататъшното доближаване сред Западните Балкани и Европейски Съюз, съобщи ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР