Австрийският канцлер Себастиан Курц каза, че иска да помогне на

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц каза, че иска да помогне на
Коментари Харесай

Себастиан Курц предложи помощ на Мишел Барние

Австрийският канцлер Себастиан Курц сподели, че желае да помогне на основния договарящ на Европейския съюз за излизането на Англия от общността Мишел Барние да бъде избегнат корав Брекзит, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

"Това беше вероятно най-лошото решение през последните години - решението на Англия да напусне Европейски Съюз ", съобщи Курц на събиране на консерваторите на немската канцлерка Ангела Меркел в Ерфурт. "Но това решение беше взето и в този момент въпросът е да се подсигурява, че контактите ще останат положителни ", сподели той. Австрия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, ще бъде хазаин на среща на водачите от общността на 20 септември в миг, когато остават месеци до напускането на Англия, а още няма съглашение за Брекзит.

"Великобритания е извънредно значима на нашия континент във военно, политическо и икономическо отношение ", съобщи Курц. Той посочи, че гарантирането на положителни връзки е значимо за попречване на по-нататъшни странични резултати от Брекзита както за Англия, по този начин и за Европейски Съюз. "Нашата огромна цел е да дадем принос по време на председателството, тъй че основният ни договарящ Мишел Барние да може да продължи сполучливо да води страните членки дружно, с цел да можем да реализираме договорка с Англия, тъй че да избегнем корав Брекзит и да подсигуряваме подредено бъдеще дружно ", сподели Курц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР