Австрийският канцлер Себастиан Курц и вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе.Австрия ще изгони

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц и вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе.Австрия ще изгони
Коментари Харесай

Австрия ще затвори 7 джамии и ще изгони имами, финансирани от чужбина

Австрийският канцлер Себастиан Курц и вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе.

Австрия ще изгони имами, които получават средства от чужбина като част от ограничения за битка с " политическия ислям ". Това оповестиха канцлерът Себастиан Курц и вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, представени от в. " Ди Пресе " и организация " Франс прес ".

Според Курц решението е разследване от следствие на изображения, които демонстрират деца, които играят функциите на мъртъвци и пресъздават борбата при Галиполи от Първата международна война в джамия, финансирана от Турция. Въпросните фотоси демонстрират момчета в камуфлажни униформи с турски флагове, а по-късно в сцената с " мъртъвците " телата им са увити в знамената, съобщи " Дневник ".

" Паралелните общества, политическият ислям и радикализацията нямат място в страната ни ", сподели Курц.

Джамията се ръководи от Турско-ислямските културни асоциации (ATIB), основани в град Кьолн, и отдел на турската дирекция по религиозни въпроси, известна като Дианет. ATIB, която е ставала нееднократно обект на рецензии за връзки с турските управляващи, също осъди фотосите, като ги разгласи за " почтени за жалост ".

Разследването се концентрира върху организации и джамии, свързани с ATIB. Според в. " Ди Пресе " Курц и Щрахе са посочили съответно седем места, които са свързани със салафити, а едно от тях, във Виена, има връзки и с крайнодясната организация " Сивите вълци ".

Броят на имамите, за които става дума, не се прецизира.

" Знаете, че Австрия е страна на разнообразието ", по тази причина религиозната независимост е на високо равнище, само че тя е и правова страна, в която политическият ислям " няма място ", сподели още Курц.

В взаимното им изказване Щрахе добави, че е значимо с тази независимост " да не се злоупотребява за индоктриниране ". Важно е мюсюлманите да не бъдат подозирани по принцип, само че е правилно и че доста терористи са се позовавали на Корана в последните години и тези трендове са " дълготрайно рискови за страната ", сподели още той.

По-рано министърът без портфейл от Народната партия на Курц Гернот Блюмел сподели, че " няма несъгласие сред това човек да е набожен мохамеданин и горделив австриец ". Според вътрешния министър от Партията на свободата Херберт Кикл казусът е в ислямизма, който " отхвърля правовата страна " и всяка демократична страна има право да вземе ограничения против такава заплаха.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР