Австрийските Зелени не подкрепят ветото на Виена върху присъединяването на

...
Австрийските Зелени не подкрепят ветото на Виена върху присъединяването на
Коментари Харесай

Австрийският вицеканцлер подкрепя България и Румъния за Шенген

Австрийските Зелени не поддържат ветото на Виена върху присъединението на Румъния и България към Шенген. Вицеканцлерът и водач на Зелените Вернер Коглер акцентира това в прорез със заканите за несъгласие от страна на вътрешния министър Герхард Карнер и на канцлера Карл Нехамер от Австрийската национална партия, оповестиха локални медии.

" Австрия към момента публично поддържа обстоятелството, че България и Румъния би трябвало да се причислят към Шенген дружно с Хърватия ", е декларирал Коглер във връзка изявление Карнер.

Вицеканцлерът е декларирал още пред вътрешния министър, че по-малкият съдружен сътрудник в лицето на Зелените не поддържа тази линия:

" От друга страна би трябвало да се каже, че щом съществува Шенгенска граница, тя би трябвало да се управлява ", декларирал Коглер пред " Тиролер тагесцайтунг ".

В сряда в Загреб канцлерът Карл Нехамер смекчи позицията по отношение на Хърватия и съобщи, че " ще подкрепим пътя на Хърватия към Шенген, само че ще бъдем мощно сериозни към напъните на България и Румъния ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР