Австрийските власти вече се готвят за насрочената в средата на

...
Австрийските власти вече се готвят за насрочената в средата на
Коментари Харесай

Австрия може да бъде домакин на очакваната среща Путин-Тръмп

Австрийските управляващи към този момент се готвят за плануваната в средата на юли среща на съветския президент Владимир Путин с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Дипломати от двете страни няколко дни са уточнявали детайлности по отношение на идната среща на върха, написа съветското онлайн издание " Газета ", като се базира на австрийския в. " Кронен цайтунг ".

Освен това в Австрия са пристигнали специалисти от службите за сигурност на двете велики сили, с цел да приготвят всички нужни ограничения, се споделя в материала, представен от Българска телеграфна агенция.

Прессекретарят на съветския водач Дмитрий Песков обаче заяви в това време за РИА Новости, че Кремъл още няма подготвеност да осведоми за среща сред Путин и Тръмп. За нея ще се заяви публично " съгласно хода на подготовката ".

Преди това Песков съобщи, че в диалог по телефона Путин и Тръмп са избрали Виена като място за срещата, показва " Газета ".

От 1 юли Австрия поема председателството в Европейски Съюз, припомня съветското издание, като акцентира, че Австрия си слага по-специално задачата " да продължи развиването на връзките сред Евросъюза и Русия (...) с оглед основната роля на Русия за стабилността и сигурността в Европа и света ".

Руско-американската среща на върха в Австрия обаче буди опасения и съмнение у някои участници в европейския политически развой, отбелязва " Газета ".

Англия да вземем за пример е разтревожена от опцията за среща Путин-Тръмп преди лидерския конгрес на НАТО през юли в Брюксел. Според английски медии договарянията сред Путин и Тръмп може да трансформират отношението на американския водач към Северноатлантическия съюз, добавя съветското издание.

Лондон би предпочел Путин и Тръмп да беседват на четири очи даже след 13 юли, когато се планува президентът на Съединени американски щати да посети Англия, написа " Таймс ". При това състояние " пагубното въздействие на Путин " може да бъде убито в зародиш, счита английският вестник, представен в " Газета ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР