Австрийските власти удължиха за трети път пълното затваряне на страната,

...
Австрийските власти удължиха за трети път пълното затваряне на страната,
Коментари Харесай

Австрия увеличава дистанцията между хората и задължава да се носят определен тип маски

Австрийските управляващи удължиха за трети път цялостното затваряне на страната, което ще важи до 7 февруари 2021 година, оповестяват от външно министерство.

Въведени са и нови ограничения, като дистанцията, която би трябвало да се съблюдава сред жителите, е увеличена на 2 метра, а от 25 януари 2021 година ще е наложително потребление на маска вид FFP-2 за всички на възраст над 14 години в комерсиалните обекти и публичния превоз. За обществено слабите жители ще бъдат обезпечени безвъзмездни маски.

Австрийското държавно управление поучава да бъде въведена отдалечена форма на работа за всички, за които това е допустимо.

Училищата остават затворени, като продължава отдалечената форма на образование.

Хотелите и заведенията остават затворени, като в средата на февруари ще се извърши оценка дали те ще могат да отворят още веднъж през март.
Както досега, влизащите в страната, които са били в рискови райони, какъвто е и България, подлежат на наложителна 10-дневна карантина. Прекратяването й е допустимо прибързано с негативен PCR или антигенен тест най-рано на петия ден.

Преди пътешестване жителите следва да си създадат електронната регистрация - Pre-Travel-Clearance - PTC, като регистрационният формуляр е наличен на немски и британски език на следната електронна страница: www.oesterreich.gv.at.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни във Виена на следните телефони: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44, +43 1 503 16 78, +43 1 581 03 82.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР