Австрийските власти са започнали разследване на популярния ски курорт Ишгъл

...
Австрийските власти са започнали разследване на популярния ски курорт Ишгъл
Коментари Харесай

Австрия разследва ски курорта Ишгъл за укриване на коронавирус

Австрийските управляващи са почнали следствие на известния ски курорт Ишгъл по съмнение, че не са съобщили за случай на ковид. Проверката се прави въз основа на данни, че чиновник на курорта се е разболял още през февруари.
Хората в Банско чакат рухване на карантината Режимът се съблюдава, бансканлии си седят у дома
Курортът Ишгъл е обвързван със стотици случаи на COVID-19 в Австрия, Германия и Скандинавските страни. Според следствие във Англия хипотетичният „ нулев пациент “ там също се е завърнал от ски отмора в Ишгъл.

Ишгъл – малко градче с население към 1500 души в Австрийските Алпи е прочут със своя плевел нощен живот и концерти след края на формалния ски сезон.

Според данните, с които разполагат управляващите в Австрия, чиновник в един от най-популярните питейни заведения там с име „ Китцлох “, се разболял в края на февруари, само че това към момента не е доказано публично.

Снимка: iStock

Времева линия на болестта в Европа

Посетители на Ишгъл от Исландия, Дания, Норвегия, Германия и Австрия дадоха позитивни резултати след завръщането си от курорта при започване на март месец.

Предполагаемият „ нулев пациент “ на Англия също е бил там, сочи изследване на „ Телеграф “. Консултантът Дарън Бланд бил на отмора в Ишгъл от 15 до 19 януари с трима другари – двама от Дания и един от Минесота в Съединените щати.

И четиримата се разболели на връщане от курорта, като имали „ типичен признаци на ковид “. Бланд предал заболяването на брачната половинка и децата си в Мейрсфийлд, Съсекс. Там заболяването бързо се популяризирала сред хората и по този начин доникъде на февруари, когато доста локални деца към този момент не посещавали учебно заведение, тъй като били заболели.
3200 пациенти в Европа стартират банкет на пробни медикаменти за COVID-19 Ще се тестват препаратите хидрохлорохин, ремдесивир и ритонавир
Правителствата на редица европейски страни едно по едно започнаха да афишират Ишгъл за рискова дестинация, само че курортът останал отворен до 13 март.

Според кмета на града Вернер Курц затварянето на градчето било злополука. „ Ние предприехме всички нужни ограничения в точния момент “, разяснява той пред „ Дер Шпигел “.

Разследването, стартирано от австрийските управляващи, ще откри дали в действителност Ишгъл са подхванали нужните ограничения и дали са укрили случаи на ковид в курорта.

Междувременно публицистите на „ Телеграф “ са се сдобили с видеоклип от въпросния бар „ Китцлох “, на който можем да забележим тълпи от хора, събрани в тясно пространство – панорама, която е цялостна диаметралност на препоръчваните от СЗО ограничения против разпространяването на COVID-19.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 243 1 3 4 Света 491150 20182 22165 118059 Заразени* Нови Починали България 243 1 3 Света 491150 20182 22165
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР