Австрийската полиция хвана в нарушение държавния глава на страната –

...
Австрийската полиция хвана в нарушение държавния глава на страната –
Коментари Харесай

Австрийският президент наруши наложените ограничения

Австрийската полиция хвана в нарушаване президента на страната – той бил на верандата на локален ресторант към 00:18 часа дружно със брачната половинка си. Заради ограниченията против ковид, управляващите в страната позволиха заведенията да работят до 23:00 часа.

Полицейски патрул, минаващ около италианския изящен ресторант „ Соле ”, когато забелязали с голяма изненада, че не какъв да е, а точно президентът Александър ван дер Белен и брачната половинка му стоят с напитки да масата в неразрешено време, пишат австрийските издания.

Както акцентира уеб сайтът „ ое24 ”, чиновниците на реда разпознали незабавно двамата гости, което не попречило да им изискат персоналните документи за инспекция.

Според притежателя на заведението, ресторантът е затворил тъкмо в 23:00 часа и не е сервирал повече питиета. Просто Ван дер Белен и брачната половинка му са останали по-късно да си приказват.

Самият държавен глава изяснява пред медиите, че за първи път след анулацията на рестриктивните мерки е излязъл с жена си и двама другари на вечеря. „ За страдание се заприказвахме и забравихме за часа. Много скърбя за случилото се. Беше неточност ”, сподели той.

Полицията във Виена удостовери през днешния ден случая. От там са изпратили отчет по подготвеност до съответния магистрат, който би трябвало да реши, какво наказване да бъде наложено.

Собственикът е заплашен от санкция в размер на до 30 000 евро, гласят наредбите по повод нарушителите на ограниченията против ковид.

Все отново се акцентира, че ресторантът е бил затворен в посочения час, а притежателят има право да позволи на гостите си да останат и след затваряне на заведението, което може да се дефинира като частно празненство. При сходни случаи не би трябвало да се сервира нищо, а кухнята и барът би трябвало да бъдат затворени.

Нулева приемливост по случая оповестиха от Партията на свободата. Според генералния секретар на партията, с тази своя постъпка президентът се е подиграл с популацията, изтормозено от „ корона-безумието на държавното управление ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР