Австрийската дясноцентристка Народна партия каза, че ще настоява за забрана

...
Австрийската дясноцентристка Народна партия каза, че ще настоява за забрана
Коментари Харесай

Австрийската народна партия обеща да забрани крайнодясното Движение за идентичност

Австрийската дясноцентристка Народна партия сподели, че ще упорства за възбрана на крайнодясното Движение за еднаквост като изискване за каквато и да било коалиция след парламентарните избори идващия месец, съобщи " Гардиън ".

Подобна възбрана " би трябвало да бъде включена в идващото съдружно съглашение ", съобщи водачът на парламентарната група на партията Аугуст Вьогингер.

Движението за еднаквост, в предишното добре известно с антиимигрантските си прояви, провокира несъгласие в Австрия по-рано тази година, откакто се разкри, че водачът му, Мартин Зелнер, е получил пари и е обменял имейли с хипотетичния причинител на въоръжени набези против джамии в Нова Зеландия през март, приключили с убийството на 51 души.

Призивът за възбрана на придвижването идва до момента в който партията пробва да резервира преднината си в социологическите изследвания преди парламентарните избори на 29 септември, като в това време се дистанцира от предходния си съдружен сътрудник, крайнодясната Партия на свободата. Австрийски медии оповестиха за многочислени връзки сред деятели на придвижването и нейни членове.

Бившият вътрешен министър от Партията на свободата, Херберт Кикл, отхвърли опцията за възбрана на Движението за еднаквост, потвърждавайки, че сходно деяние би представлявало " дълбока офанзива против върховенството на закона ".

Коалицията сред Австрийската национална партия и Партията на свободата бе основана в края на 2017 година, само че се сблъскваше с чести кавги поради крайните изказвания на членове на Партията на свободата.

Съюзът им се разпадна през май след публикуването на видеозапис, на който предходният водач и вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе уговаря с " рускиня " по какъв начин партията му скрито да бъде финансирана в подмяна на държавни поръчки за огромни инфраструктурни планове след успеха. Последва и оставката на вътрешния министър от същата партия Кикл, а Щрахе упорства, че това е политическа офанзива за отстраняването му.

Въпреки свадите и обвиняванията сред двете партии след рухването на обединението посред им, ново държавно управление, формирано от тях, е един от най-вероятните сюжети след изборите през септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР