Австрийската банка Raiffeisen Bank International (RBI) взе решение да продаде

...
Австрийската банка Raiffeisen Bank International (RBI) взе решение да продаде
Коментари Харесай

Австрийската Raiffeisen Bank възнамерява да продаде поделението си в Русия

Австрийската банка Raiffeisen Bank International (RBI) взе решение да продаде бизнеса си в Русия или да го изтегли от периметъра на групата. Това се споделя в известие на кредитната институция, представено от РБК.

" Групата RBI ще продължи да работи по възможни покупко-продажби, които биха могли да доведат до продажба или обособяване на Райфайзенбанк в Русия от периметъра на групата ", се споделя в изказването.

Отбелязва се, че RBI се съветва " със съответните способени органи " по отношение на опциите за договорка. От финансовата група прецизират, че RBI ще продължи да прави някои банкови интервенции в Русия. В същото време, RBI ще продължи да понижава банковите си интервенции в страната. По-специално, банката възнамерява да понижи заемите и размера на интервенциите в задгранична валута.
 Raiffeisen напуща България, само че не и Балканите
Raiffeisen напуща България, само че не и Балканите

Държавите от района, които към момента не са част от Европейски Съюз, притеглят от ден на ден внимание от страна на банковите групи

RBI обмисля разнообразни разновидности за ориста на съветския си бизнес, на фона на натиска от Министерството на финансите на Съединени американски щати и Европейската централна банка (ЕЦБ) върху кредитната институция.

Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) в Съединени американски щати през януари стартира следствие на бизнеса на съветското отделение на RBI и изиска информация за рисковете на банката при работата й в Русия, както и в Донбас, Украйна и Сирия, в това число транзакции и действия на избрани клиенти, писа Reuters. От банката означиха, че сътрудничат с OFAC и че имат " механизми за съблюдаване на глобите ".

Австрийското министерство на финансите по-късно назова следствието на санкционния орган на Съединени американски щати против RBI " естествен развой ". Те прибавиха тогава, че това не е мотив за безпокойствие във Виена. Обаче на 24 март, Reuters научи за настояването на ЕЦБ, Raiffeisen Bank да напусне съветския пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР