Австрия затваря радикални джамии. Това разпоредиха министрите на вътрешните работи

...
Австрия затваря радикални джамии. Това разпоредиха министрите на вътрешните работи
Коментари Харесай

Австрия затваря `радикалните джамии` |

Австрия затваря " радикални джамии ". Това разпоредиха министрите на вътрешните работи и на интеграцията, заяви Ройтерс, като се базира на австрийската държавната осведомителна организация APA.

Според организация APA решението е взето след нападението в понеделник от ислямистки терорист във центъра на Виена, при което бяха убити четирима души, а нападателят бе убит от полицията. Ранените са 22 души. Мъжът е бил последовател на джихадистката формация " Ислямска страна ". По-късно през днешния ден беше доказано, че той се е опитал да се причисли към терористичната организация, за което е получил присъда от 22 месеца. Самата " Ислямска страна " пое отговорност за атентата.

На срещата са участвали вътрешният министър Карл Нехамер и министърът по въпросите на интеграцията Сузане Рааб с ръководителя на Ислямската религиозна общественост в Австрия Юмит Вурал.

Министър Рааб изясни, че нападателят постоянно е посещавал две виенски джамии. 

" Радикалните джамии " ще се лишат от юридически статут и ще бъдат затворени. 

Подробности ще бъдат оповестени на конференция в 15:00 българско време.

По-рано през днешния ден полицията заяви, че се претърсват домове и офиси на четирима души, свързани с нападателя във Виена. Не се счита обаче, че те са взели участие в нападението във Виена, само че се твърди, че имат връзки с нападателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР