Австрия започна масово тестване на населението за коронавирус, въпреки че

...
Австрия започна масово тестване на населението за коронавирус, въпреки че
Коментари Харесай

Австрия започна масово тестване за коронавирус

Австрия стартира всеобщо тестване на популацията за ковид, макар че специалисти се оповестиха срещу, осведоми ДПА.

Дълги опашки се извиха пред центрове за скрининг , откакто стартира тестване във Виена и в провинциите Тирол и Форарлберг, оповестяват локалните медии ORF и Oe24. През идващите дни ще стартира тестването в другите райони.
 Австрия отваря за ски от 24 декември
Австрия отваря за ски от 24 декември

Но лимитира туризма и постанова 10-дневна карантина за пътуващи

В края на ноември канцлерът Себастиан Курц разгласи проект за непринудено тестване за ковид в опит да се забави разпространяването на вируса.

Ако няколко милиона австрийци от 8,9 милиона население се тестват, управляващите могат да открият и да изолират доста пациенти с ковид, които не демонстрират признаци, счита той.
 Австрия стартира пробно всеобщо тестване за ковид
Австрия стартира пробно всеобщо тестване за ковид

Правителството поръча 10 милиона бързи теста за всеобщо тестване

Но доста научни съветници са декларирали пред здравния министър Рудолф Аншобер, че са срещу проекта . Те предизвестили, че негативните проби биха дали на хората неверното усещане , че ще могат обикновено да честват коледните и новогодишни празници с родственици. Експертите също се тревожат, че бързите проби демонстрират подправени резултати . Вместо да се тества цялото население, те избират държавното управление да се насочи съответно към най-рисковите групи, а също по този начин да се подхващат повече ограничения за следене на тези, които са били в контакт със инфектирани.

Подобно всеобщо тестване бе извършено в Словакия и в Южен Тирол, Италия. Но последните седмици Словакия стартира да се отхвърля от всеобщото тестване поради липса на опция за следене на контактните.

Говорител на немското държавно управление разяснява, че не възнамеряват да последват австрийския си комшия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР