Австрия въведе локдаун за неваксинираните и непреболедувалите COVID-19 граждани над

...
Австрия въведе локдаун за неваксинираните и непреболедувалите COVID-19 граждани над
Коментари Харесай

Австрия наложи локдаун на всички неваксинирани и непреболедували Covid-19

Австрия вкара локдаун за неимунизираните и непреболедувалите COVID-19 жители над 12-годишна възраст, който е в действие от през днешния ден до 24 ноември 2021 година, оповестиха от българското външно министерство. По информация на посолството ни във Виена присъединяване в избори е измежду изключенията от новите ограничавания.

На неимунизираните и непреболедувалите жители им е неразрешено да излизат от вкъщи като се изключи отиване на работа, учебно заведение, университет, разходка, осъществяване на административни задания, присъединяване в избори.

Тези жители могат да имат лимитирани срещи - с доста стеснен кръг родственици или близки. Те могат да пазарят само в магазини за хранителни артикули, аптеки и дрогерии, както и да употребяват пощенски, банкови и други услуги, които не се правят в непосредствена непосредственост от вкъщи. Разрешено е да се возят в публичния превоз.

Гражданите с сложена първа доза ваксина по изключение могат да избегнат наложените ограничавания до слагане на втората доза посредством тестване с PCR тест. За неспазване на изброените ограничения са планувани финансови санкции.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България във Виена в работно време на телефон: +43 1 505 31 13, и в извънработно време - на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, осведомят от пресцентъра на Министерство на външните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР