Австрия трябва да се възползва максимално от председателството си на

...
Австрия трябва да се възползва максимално от председателството си на
Коментари Харесай

Курц: Намаляването на мигрантския поток ще доведе до по-добри отношения в ЕС

Австрия би трябвало да се възползва оптимално от председателството си на Европейския съюз, с цел да понижи напрежението в Европа, съобщи през вчерашния ден австрийският канцлер Себастиан Курц, представен от ДПА.

Курц държа тирада пред близо 3000 членове на Християндемократически съюз на заседание в провинция Тюрингия, Източна Германия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Австрийският канцлер съобщи, че една от аргументите за напрежението е големият брой мигранти, пристигнали в Европа през последните години. Курц уточни, че мигрантският поток е изправил няколко европейски страни пред сложната задача да се погрижат за новопристигналите.

Кризата с мигрантите сподели, че " Европа доближава до крайния си лимит, когато няма настоящи външни граници ", добави канцлерът.

Проведената през юни среща на върха на Европейски Съюз способства за появяването на нова наклонност в Европа. Хората към този момент гледат на обстановката по друг метод и фокусът в този момент е върху усилването на Фронтекс, сподели още Курц.

Полагат се старания и за оказване на помощ на Гърция и Италия, които одобряват най-вече мигранти на своя територия и постоянно се усещат изоставени от останалите страни членки на Европейски Съюз.

Канцлерът означи и че все по-малко хора вземат решение да прекосяват Средиземно море за да доближат Европа, показва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР