Австрия ще удължи с още шест месеца контрола по границите

...
Австрия ще удължи с още шест месеца контрола по границите
Коментари Харесай

Австрия удължава контрола по границите си със Словения и Унгария

А встрия ще удължи с още шест месеца контрола по границите си със Словения и Унгария, считано от средата на май , сподели през днешния ден австрийският вътрешен министър Герхард Карнер, представен от словенската организация СТА.

Карнер посети през днешния ден граничния пункт Шпиле на автрийско-словенската граница, дружно с шефа на федерална провинция Щирия Кристофър Дрекслер, с цел да се запознае с настоящите проблеми и провокации в региона на миграцията. Той се срещна и със словенски публични представители.

Австрия вкара надзор по вътрешните шенгенски граници със Словения и Унгария още през 2015 година в разгара на бежанската рецесия, отбелязва СТА. Оттогава контролът се удължава на всеки шест месеца. Последното удължение е в действие от 12 ноември предходната година.

„ Този граничен пункт потвърждава, както никой различен, че е значимо строго и поредно да се борим против противозаконния трафик на хора “ , сподели Карнер и акцентира смисъла на контрола по границата за битката с незаконната миграция.

Граничен надзор се реализира по австрийските граници със Словения, Чехия, Словакия и Унгария, макар че всички тези страни са част от Шенген, отбелязва словенската редакция на районната телевизия Ен 1.

„ В момента виждаме, че последните ограничения и засиленият напън по границите имат резултат и че трафикантите на хора към този момент заобикалят Австрия “, уточни още Карнер.

Словения от дълго време се опълчва на удължаването на австрийския надзор по границите. Страната се базира и на решението на Съда на Европейския съюз, че разширението на граничния надзор заради опасност от противозаконна миграция не е в сходство със законодателството на Европейски Съюз. Страната приканва Австрия да приключи използването на краткотраен граничен надзор, само че без резултат към този момент.

Поради повишаването на противозаконната миграция и битката с трафика на хора в последните години няколко страни членки на Европейски Съюз вкараха краткотраен граничен надзор със прилежащи страни, които са част от Шенгенското пространство. Италия вкара надзор по границата си със Словения, а Словения вкара надзор с Унгария и Хърватия, която влезе в Шенген при започване на 2023 година Последно контролът по словенско-хърватските и словенско-унгарските граници бе продължен през декември за шест месеца.

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР