Австрия ще се присъедини към нарастващия списък от държави, които

...
Австрия ще се присъедини към нарастващия списък от държави, които
Коментари Харесай

Австрия е поредната страна, която забранява TikTok на телефоните на държавните служители

Австрия ще се причисли към възходящия лист от страни, които не разрешават притежаваното от Китай приложение за шерване на видео TikTok на служебните мобилни телефони на държавните чиновници, съобщи в сряда вътрешният министър Герхард Карнер, оповестява Ройтерс.

 

Редица западни страни, в това число Англия, Съединените щати и няколко други страни членки на Европейския съюз, към този момент не разрешиха TikTok заради опасения за сигурността. Двете най-големи политически институции в Европейски Съюз (ЕК и европарламента) също не разрешиха приложението през март.

 

" Приложението TikTok Ще бъде неразрешено на служебните мобилни телефони. На частните телефони отвън държавната мрежа, несъмнено, ще бъде допустимо да се употребява приложението ", сподели Карнър пред кореспонденти преди седмично съвещание на австрийския кабинет, откакто беше запитан дали политиците в държавното управление ще могат да запазят приложението.

 

TikTok, който е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, е под наблюдаване от страна на страни и регулатори заради опасения, че държавното управление на Китай може да употребява приложението за събиране на потребителски данни или за пробутване на своите ползи, припомня Ройтерс.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР