Австрия ще повдигне обвинение срещу лице, което е направило пълни

...
Австрия ще повдигне обвинение срещу лице, което е направило пълни
Коментари Харесай

Австрия повдига обвинение на турски шпионин

Австрия ще повдигне обвиняване против лице, което е направило цялостни признания, че работи в интерес на турските секрети служби, а управляващите проверяват още хипотетични шпионски действия. Това заяви на конференция вътрешният министър на страната, Карл Нехамер.

„ Става дума за практикуване на въздействие от непознати сили в Австрия и това по никакъв метод няма да бъде толерирано “, предизвести той, представен от „ Ройтерс “. „ Ще се борим против това гневно “, добави още Нехамер. Според генералния шеф по социална сигурност, Франц Руф, са били видяни ясни индикации за въздействието на Турция, а до това изобретение се е стигнало след следствия на австрийската полиция, обвързвано с жестоките конфликти сред турски и кюрдски групи във Виена през юни.

Целта на наетото лице е била да следи турски жители, както и австрийски с турски генезис. Европол и Европейският съвет са били осведомени за обстановката.

Властите са открили, че в интервала сред 2018 и 2020 година общо 30 австрийци са били арестувани в Турция след влизане в страната и сигнали, че тайните служби са се пробвали да ги вербуват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР