Австрия се изправя пред тежка зима в условията на огромен

...
Австрия се изправя пред тежка зима в условията на огромен
Коментари Харесай

Австрийският президент предупреди: Идва тежка зима в условията на енергийни ограничения

Австрия се изправя пред тежка зима в изискванията на голям енергиен проблем, породен от войната в Украйна, предизвести през днешния ден австрийският президент Александър ван дер Белен, заяви ДПА.

" Стотици хиляди хора в нашата страна се опасяват и са на ръба на отчаянието ", съобщи Ван дер Белен по отношение на нарастванията на цените на главните артикули.

Зависимостта на Австрия от енергийните източници на Русия е неприемлива, сподели той.

" Но също по този начин е неприемливо даже да флиртуваш с концепцията да се превърнеш в обуздан съдружник на един деспот ", съобщи федералният президент и предизвести, че " нищо няма да е както преди ". " Необходима е взаимност от страна на тези, които са относително добре обезпечени ", добави Ван дер Белен.

В същото време той отхвърли спекулациите за предварителни парламентарни избори и съобщи, че се стреми да обезпечи " допустимо най-голяма непоклатимост ".

Самият Ван дер Белен желае да бъде избран отново на изборите на 9 октомври. Най-вероятният му директен противник за поста Валтер Розенкранц от крайнодясната " Австрийска партия на свободата " изрично изрази твърдото си противоречие с политиката на държавното управление във връзка с Украйна. Австрия поддържа политиката на Европейския съюз за подкрепяне на украинското ръководство, както с военна, по този начин и с други типове помощ, напомни ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР